יוצאים לטיול קמפינג? כך תאחסנו את הציוד ברכב שלכם 

 

 
 
 
אחד הבילויים האהובים על העם היושב בישראל הוא לצאת לבילוי בחיק הטבע. יש המסתפקים בנפנוף המנגל, יש שאוהבים להעביר כמה שעות על חוף הים, ויש שאהבתם לטבע לוקחת אותם לימים ולילות של קמפינג. מטבע הדברים, יציאה לחיק הטבע לכמה ימים מלווה בהתרגשות, ציפיות וגם הכנות לא מעטות של ציוד הנחוץ לשהייה נוחה ונעימה. אחת השאלות שבהן תמיד נתקלים היוצאים לקמפינג, היא איך לארוז ולאחסן בצורה נכונה ואפקטיבית את כל הציוד, ואיך אפשר בכלל לדחוס אותו לתוך מכונית פרטית. בשורות הבאות נעשה קצת סדר בנושא.

סוגי ציוד וסוגי רכבים


קודם כל, ראוי לציין שיש הבדל משמעותי בין אחסון הציוד לקמפינג ברכב פרטי רגיל ובין ג'יפ או רכב מסחרי, שבהם השטח הרבה יותר גדול. במאמר זה נתייחס לרכבים פרטיים שבהם ההעמסה יותר מאתגרת מבחינת התכנון. כמו כן, לכל אחד מאנשי וממשפחות חובבי הקמפינג יש העדפות שונות עבור הציוד. כך למשל, יש אנשים שאין להם בעיה עם תנאים בסיסיים במיוחד, כמו אוהל פשוט ומזרונים דקים, ויש שלא יהיו מוכנים לצאת לשטח בלי מזרונים מתנפחים, אוהלים גדולים ומתקדמים, כריות ישיבה נוחות, כלב גז עם בלון גדול וכן הלאה. במילים אחרות, שאלת אפסון הציוד תלויה לא מעט בסוגי הציוד שאתם נוהגים לקחת לקמפינג, ומצד שני – סוג וכמות הציוד שתוכלו לקחת תלוי בשטח האחסון הפנוי ברכב.

כמה המלצות לאחסון הציוד


קודם כל, כאשר מאחסנים פריטי ציוד מסוגים שונים ברכב יש לתת את הדעת על המשקלים. כך לדוגמא, אם אתם בעלי תרמיל גג לרכב הגדול שלנו מסוג גורילה, למרות שהוא מסוגל להחזיק פריטים כבדים, מבחינה בטיחות עדיף תמיד שהציוד הכבד יותר יהיה בתחתית הרכב. ככל שמעמיסים ציוד כבד יותר על הגג כך מעלים את מרכז הכובד של הרכב, והדבר מצריך יותר זהירות בסיבובים חדים. שנית, בדרך כלל מומלץ שציוד יותר כבד ומסיבי יאופסן בחלק הקדמי ביותר של תא המטען, שממילא נמצא מאחורה, וזאת כדי שלא ליצור עומס גדול מדי שמרים את הגלגלים האחוריים.

מעבר לכך, יש לחשוב על נגישות הציוד. כך למשל, אם יש פריטים מסוימים שאתם חושבים שתזדקקו להם עוד בדרך לאתר הקמפינג, דאגו שיהיו אתכם בתא הנוסעים ולא בתיק הגג או אי שם בתוך שאר החפצים המאופסנים בתא המטען. לדוגמא, אם יש צורך במגבת או בחולצה להחלפה לצורך עצירה באיזה מעיין, או שקיות חטיפים שקניתם במיוחד לטיול והילדים ירצו מהם בשביל להעביר את זמן הנסיעה. עוד חשוב לחשוב על ההגעה אל השטח ובעיקר אם התכנון הוא להגיע בלילה. שאלו את עצמכם למה תזדקקו כשתגיעו ומה צריך להיות בשליפה הכי מהירה בלי סיבוכים. כך למשל, ייתכן שהדבר הראשון שתרצו לעשות הוא להקים אוהל ולשם כך גם תזדקקו לפנסים, וייתכן שאתם מהאנשים שפשוט לא יכולים להתחיל את השהייה בשטח בלי כוס קפה טובה על הגזיה. אז שימו לפרטים הללו וגם לאלמנטים שיהיו נחוצים, למשל בגדים חמים שאינכם נזקקים להם בשעת היציאה אולם כשתגיעו לשטח כבר יהיה קר ותרצו שיהיו בשליפה מהירה ונגישה.

פתרונות שונים לאחסון ציוד


יש כמה וכמה פתרונות לאחסון ציוד שניתן להוסיף לרכבים פרטיים. כך לדוגמא, כבר ציינו קודם את תיק הגג מסוג "גורילה" שלה שנותן הגנה מלאה מפני רטיבות, אבק, לכלוך ואפילו קרינת שמש, ומגדיל באופן משמעותי את נפח האחסון העומד לרשותכם. כמו כן, ישנה ארגונית לרכב שאמנם לא מגדילה את נפח האחסון אך מאפשרת לכם לאפסן חפצים מסוגים שונים בצורה נוחה, בטוחה ונגישה. אם יש לכם עוד שאלות בנושא פנו אלינו, ושיהיה בהצלחה והנאה בטיול הבא!
x

#{title}

#{text}

#{price}